Werk aan je negatief zelfbeeld bij Psycholoog IJsselstein

Moeilijk om van jezelf te weten: ben je gewoon kritisch, of heb je een negatief zelfbeeld? Tenminste, zodra je er over gaat redeneren wordt het lastig. De meeste mensen met een negatief zelfbeeld wéten het, voelen het. Van een negatief zelfbeeld heb je last, het werkt je tegen, het zit je in de weg. Kritisch op jezelf zijn weerhoudt je niet zo snel dingen te doen.

Domino-effect

Een negatief zelfbeeld kan verstrekkende gevolgen hebben. Van het één komt het ander. En steentje na steentje valt alles om. In een spiraal naar beneden. Je kunt niets meer goed doen en je deugt nergens meer voor. Nou, kom daar nog maar eens uit.

Je hebt de eerste stap gezet

Van jezelf inzien dat je in zo’n spiraal zit is de eerste en belangrijkste stap. Waarschijnlijk begrijp je ook van jezelf dat je gedachten een eigen leven aan het leiden zijn. En dat je dingen van jezelf vindt die waarschijnlijk niet kloppen. Maar ja, het snappen is één, er iets aan kunnen doen…

Doorbreek de negatieve spiraal

Ik help je het patroon te doorbreken. Zodat je op eigen kracht leert opnieuw te zien wat je wel kunt, waar je talenten liggen en wat je mogelijkheden zijn. Zo ervaar je stukje bij beetje een nieuwe versie van jezelf, die er altijd al was, maar was ondergesneeuwd in herhaald doemdenken over jezelf.

Perspectief

Bij Psycholoog IJsselstein leer je vanuit een ander perspectief te kijken. Jezelf met redelijkheid te zien, en te leren dat zo’n ‘beeld’ een reflectie is van denkpatronen in plaats van de werkelijkheid. De zwaarte kan dan van je leven vallen, het moeten, de continue druk van jou te zijn. Je merkt dat je je al snel beter gaat voelen.

Hierbij helpt de RET-therapie heel goed. Je leert je gedachten onderzoeken op waarheidsgehalte, we gaan een soort detective spelen in je hoofd. Kloppen je gedachten, word je er blij van, helpen ze je te doen wat je wilt doen? Of kun je ze vervangen door andere gedachten, waar je je beter bij voelt en die eigenlijk meer op de werkelijkheid berusten?

Neem contact op

Herken je jezelf of heb je een vraag? Bel of mail Psycholoog IJsselstein voor een afspraak.