Relatietherapie in IJsselstein

In een relatie die slecht gaat, zijn twee mensen heel alleen. Relatietherapie IJsselstein kan jullie helpen elkaar terug te vinden.

Niet zomaar een dipje

Elke relatie kent zijn ups en downs. Maar dit is anders. Jullie vechten elkaar de tent uit, of jullie vermijden elkaar, situaties of bepaalde onderwerpen. Ieder op zijn eilandje. Voor veel stellen is het een ongemakkelijk idee: praten met een relatietherapeut. Je vraagt je af wat zo’n therapeut nou kan doen wat jullie zelf niet kunnen. En tja, het is wel heel intiem allemaal wat jullie te bespreken hebben.

Relatietherapie IJsselstein – echte hulp

Toch kan relatietherapie uitkomst bieden bij een vastlopende relatie (en trouwens, ook als jullie relatie goed gaat kan een therapeut je heel veel verrijking bieden). In de eerste plaats omdat er iemand bijkomt die jullie met elkaar in gesprek kan brengen. Want daar schort het maar al te vaak aan. Anders dan vrienden en familie is de therapeut in staat jullie allebei te laten spreken maar belangrijker nog: te laten luisteren. Daarbij herkent de therapeut patronen in jullie ‘chemie’ en kan jullie handvatten geven daar uit te breken.

In een relatie ontwikkelen mensen samen patronen en soms werken die in de loop van de tijd gewoon niet meer. Dan moeten we vaak niet alleen anders met elkaar, maar ook met onszelf leren omgaan. Bijvoorbeeld door naar moeilijke gebeurtenissen uit het verleden te kijken – niet zelden proberen we in onze relatie alsnog te krijgen wat we vroeger zo hebben gemist.

Jullie moeten wel willen

Dat klinkt misschien als een open deur, maar het is wel waar. Net als bij elke therapie gaan jullie het werk doen. Dat moeten jullie wel willen. Allebei. Nu kan het dat in de loop van de therapie één van jullie (of jullie samen) tot de conclusie komt dat er geen weg meer is voor jullie samen. De relatietherapeut kan jullie helpen op een respectvolle manier de relatie te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om ook het afronden van jullie relatie met zorg en aandacht te doen.

Onverwacht

Na al die jaren zou je denken dat jullie elkaar door en door kennen. En dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Toch kunnen er in relatietherapie zaken boven water komen over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Wat dat betreft is relatietherapie in IJsselstein (vlakbij Nieuwegein) echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! Op dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt.

Open het gesprek

Je kunt natuurlijk altijd je vraag rustig voorleggen aan mij. Heb je nog vragen of wil je meer weten over relatietherapie in IJsselstein? Bel mij voor een afspraak of stuur even een mail naar Relatietherapie IJsselstein (vlakbij Nieuwegein).