Therapie bij Psycholoog IJsselstein

Mensen onder elkaar

Vanzelfsprekend ben ik de behandelaar en jij de cliënt, maar bovenal zijn we mensen onder elkaar. Ik ben, als psycholoog en als mens, onderdeel van de behandeling. Tijdens de eerste afspraak vertel je mij waar je last van hebt, waarbij je wordt geleid door de vragen die ik stel. De meeste mensen weten namelijk niet waar ze moeten beginnen… op die manier leer ik jou kennen.

Tegelijkertijd leer je mij daardoor ook kennen én kom je er bovendien achter of mijn manier van vragen stellen je aanspreekt en op je gemak stelt. Aan het eind van dit eerste gesprek geef ik je een globaal plan. Dat is geen behandelplan, maar een collectie van thema’s, methoden en middelen om te komen waar je wezen wilt. Ik geef je ook duidelijk aan wat ik je kan bieden met Therapie IJsselstein en wat ik in de behandeling van jou verwacht.

Zorgvuldige intake

De tweede afspraak is meestal een vervolg op die intake. Ik vind het belangrijk niet over één nacht ijs te gaan. Daarbij: je bent niet alleen je klacht, vraag of probleem. Zowel de oorzaak als de oplossing ligt besloten in het complexe geheel van alles dat jou jou maakt. We onderzoeken met Therapie IJsselstein niet alleen je klachten, maar ook de bronnen die je kunt aanboren om ze mee te lijf te gaan.

Over de behandeling

Over de behandeling van Therapie IJsselstein kan ik eindeloos vertellen, maar hier en nu zal ik het kort houden. Ik werk met heel veel methoden en technieken. Nooit maar eentje tegelijkertijd, maar in een mix van verschillende. Elke behandeling is volstrekt uniek in aanpak en stijl. Het resultaat is gelukkig wel heel constant: in bijna alle gevallen kunnen cliënten na behandeling weer goed zelf verder.

Therapie in IJsselstein – verschillende klachten en therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Therapie IJsselstein. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Bekijk één van de volgende links:

 • Relatietherapie in IJsselstein (nabij Nieuwegein)
  Relatietherapie is het beste bij een vastlopende relatie en ook als jullie relatie goed gaat, kan een therapeut je veel verrijking bieden. Ik help jullie graag bij Relatietherapie Ijsselstein!
 • Stress en burnout behandeling bij Psycholoog IJsselstein
  Je bent o.a. niet meer gelukkig in je baan. De dingen waar je eerst energie van kreeg vallen je zwaar. Je bent vermoeid. Ik help je graag om weer de regie in eigen handen te nemen.
 • Hulp bij depressieve klachten
  Het is bijna onmogelijk depressieve klachten te lijf te gaan zonder deskundige begeleiding. Een psycholoog kan je op zo’n moment goed helpen die neerwaartse spiraal doorbreken.
 • Mindfulness in IJsselstein (vlakbij Nieuwegein)
  Mindfulness leert je de stress in je hoofd weg te nemen. Je leert je hoofd uit te zetten. Niet die constante ruis van al die gedachten! Je leert de dingen te nemen, te aanvaarden, zoals ze zijn. Maar bovenal leer je leven in het nu.
 • Coaching bij psycholoog IJsselstein
  Op die (levens) gebieden waarop je bent vastgelopen, kan een coach je helpen betere beslissingen sneller te nemen, de juiste zaken aan te pakken en die dingen te veranderen waardoor het allemaal weer klopt.
 • Leer om te gaan met hooggevoeligheid bij Psycholoog IJsselstein
  Hoogsensitiviteit is geen ziekte, maar een eigenschap. Je bent gevoeliger dan andere mensen. Ik kan je helpen ten volle te genieten van je talent zonder dat je je hoeft af te sluiten van de wereld.
 • Last van een negatief zelfbeeld?
  Een negatief zelfbeeld kan verstrekkende gevolgen hebben. Ik help je het patroon te doorbreken zodat je op eigen kracht leert opnieuw te zien wat je wel kunt, waar je talenten liggen en wat je mogelijkheden zijn.
 • Zingeving bij Psycholoog IJsselstein
  Geef jezelf vrijheid en ontdek wie je echt bent. Samen met iemand die weet welke vragen jij aan jezelf zou moeten stellen. Die je een spiegel voor kan houden en door jou heen kan prikken.

Wat ik voor jou kan doen…

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel of mail naar Psycholoog IJsselstein.