Met welke psychische klachten ga je naar de psycholoog?

Je kunt bij een psycholoog terecht met al je vragen. Misschien dat een psycholoog je niet kan helpen, maar hij of zij zal je dan altijd doorverwijzen. Het belangrijkste is dat jij niet hoeft te weten wat er aan scheelt en of de psycholoog je kan helpen. Het hebben van een klacht is genoeg.
Het is heel begrijpelijk dat je zoekt naar houvast, aan de hand van symptomen ga je te rade bij vrienden. Waarschijnlijk weet je wel dat zij, ondanks hun goed bedoelde adviezen, niet altijd even onpartijdig (of objectief) zijn.
Maar toch, je moet iets. In plaats van langer in onzekerheid te blijven – en waarschijnlijk levert internet meer vragen dan antwoorden – vraag ik je even contact op te nemen. Een psycholoog vertelt je precies wat er speelt, geeft je relevante informatie en kan je verder helpen. Dat gezegd hebbende wil ik je toch een beetje op weg helpen.

Veel voorkomende klachten en behandelingen

Op de site staat een aantal klachtprofielen van veel voorkomende klachten en vragen waar ik je bij kan helpen. Dat lijstje is bij lange na niet compleet, en elke omschrijving doet – per definitie – weinig recht aan de rijkdom en complexiteit van jouw innerlijk leven. Maar mocht je nu nog niet willen of kunnen bellen of mailen, dan kun je daar wellicht wat houvast vinden.

Meer weten?

Een klacht proberen te omschrijven, of een opsomming van symptomen langslopen is niet alleen lastig, je kunt ook makkelijk de verkeerde conclusies trekken. Het is heel waarschijnlijk dat je nergens op mijn site precies de klachtomschrijving vindt die bij jouw gevoelens past. Misschien wel deels, maar niet helemaal.

Neem contact op

Het beste kan ik je helpen als je belt of mailt naar Psycholoog IJsselstein, in de buurt van Nieuwegein.