Psycholoog IJsselstein

Maak kennis met Appie de Groot

Sinds juni 2018 ben ik met pensioen. Ik ben mijn praktijk gestart om mijn ervaring en deskundigheid op het gebied van de behandeling van psychische klachten te blijven inzetten voor cliënten die hier last van hebben.

Psychische problematiek is in mijn ogen geen ziekteproces maar juist een mogelijkheid tot groei en heling. Vaak hebben we door een combinatie van aanleg en pijnlijke ervaringen in het verleden patronen ontwikkeld die ons nu in de weg kunnen staan en kunnen leiden tot psychische instabiliteit en klachten. Door je bewust te worden hiervan en aan de slag te gaan met het veranderen daarvan kan een nieuwe ruimte ontstaan om te groeien naar een meer vervullend en bij je passend leven.

Bij de start van de behandeling voer ik een intakegesprek waarin we hulpvraag in kaart brengen en bespreken wat ik daarin voor jou kan betekenen. Zo komen we tot een behandelplan met daarin jouw hulpvraag en behandeldoel.  Aansluitend kunnen we starten met de behandeling.  Het is ook mogelijk voorafgaand aan het intakegesprek vrijblijvend een afspraak te maken voor een (kosteloos) kennismakingsgesprek via Skype of telefonisch van ca. 15 minuten. Daarin kunnen we kijken of mijn aanbod aansluit bij je vraag en of je er een goed gevoel bij hebt.

Ik vind het van essentieel belang dat er een vertrouwensrelatie kan ontstaan waarin datgene naar boven kan komen wat je belemmert in je functioneren en we samen aan de slag gaan om obstakels op te heffen. In mijn werkwijze maak ik gebruik van verschillende methoden en technieken afhankelijk van je hulpvraag.

Ik richt me op alle leeftijdsgroepen vanaf 16 jaar. De leeftijdsgroep waar ik de afgelopen jaren de meeste ervaring mee heb,  zijn adolescenten in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. Ik heb mede daardoor met deze leeftijdsgroep een grotere affiniteit.  Het is een fase waarin kwetsbaarheid voor het ontwikkelen van psychische klachten voor het eerst aan de oppervlakte kan komen.  Het is mijn overtuiging en ervaring dat door het tijdig bieden van passende en effectieve behandeling veel ellende in het latere leven voorkomen kan worden.